2018. december 22., szombat

Karácsonyi horgolások: Mokona és Láma


Alohaa!
Régen nem jelentkeztem, ennek több oka is volt, de amit nyilván mindenki kitalál: nem is horgoltam semmit. Viszont most itt a karácsony, már dörömböl az ajtón, természetesen már volt min ügyködnöm. 
Ez a bejegyzés rendhagyóbb lesz, és hosszabb is, mint az eddigiek. Két amigurumit is csináltam a héten, és nagyon büszke vagyok mind a kettőre. Meg kicsit örülök, hogy nem karácsony napján lettem kész velük, ami mellesleg nem lett volna tőlem szokatlan. XD


Kezdjük is az első alanyommal, Mokonával. Ő egy anime figura, egyenesen a Tsubasa Chronicle-ből. Imádom én is azt az animét, de nővéremnek az egyik kedvence, szóval már 2 évvel ezelőtt kért tőlem egyet. Igen. 2 évvel ezelőtt. Igen, lajhár vagyok. 
Csak, hogy tudjátok, milyen cukiság is ez a kis lény:


Szóval, most valahogy rászántam magam arra, hogy összehozzam ezt a kis manót, amit 2 éve egyszer elkezdtem, de a végeredmény...Hát inkább hagyjuk. XD Most több tapasztalattal álltam neki, és véégre sikerült úgy meghorgolnom, hogy semmit sehol nem kellett visszabontani. Ez annyira jó érzés, komolyan! 

Elég lassan haladtam vele, de 3 nap alatt csak befejeztem. Azért is csigáztam a készítésével, mert elfogyott a tömőm, mert az összeset a testéhez kellett felhasználni, meg kellett rózsaszín filc is a füléhez meg a lábához. 

Amit mindenképpen meg akartam említeni az az első arca. Igen, azt vagy 50x kellett újra varrnom, de még mindig pancserül varrok. Pedig nagymamám varrónő volt, örökölhettem volna valamit tőle. XD Na, de ahogy először elkészült a szája, azon két napig röhögtem. Illusztrálom:

Mint egy kínai-arab kereskedő, de komolyan. Muszáj volt újra megcsinálnom a száját, mert akárhányszor ránéztem, röhögtem és mást se hallottam csak ezt: Ócó. Ócón adom. Szok kici cucc. Ész ócó.
Úgyhogy nem úszta meg az újravarrást. Végül csak cukibb lett a szája, így már nekem is tetszett. :D valamint a követ a feje tetején először fekete-vörös fonálból csináltam, de nagyon ormótlanak nézett ki azzal. Úgy döntöttem, hogy levágom és csak simán pirosból csinálom meg neki. Így ilyen lett a végeredmény:

ADATOK:
  • Horgolótű: 3.5 
  • Fonalak: fehér, fekete, piros 
  • Egyéb: rózsaszín filc
Szerintem aranyos lett, nővérem meg megkapta tőlem utó-Mikulásra, kariig nem bírtam volna kivárni, hogy odaadjam neki. :D


Itt is van a második amigurumi, ami személyes kedvencem lett. Barátomnak készítettem karácsonyra, mert már régóta akartam neki egy lámát adni. Alpakkás mintát sajnos nem találtam. :S

Elképesztően aranyosra sikerült, és minden része tetszik. Viszont egy kihívás volt megcsinálni a testét, mert valami nagyon béna módon alulról kellett haladni egészen felfelé. Egen. Emiatt kicsit csálé lett a lába, de nem vészes.

Viszont rengeteget kínlódtam azért, mert mindent felfelé kellett csinálni, így a fejembe nem is állt össze a kép, hogy most mégis mi van. XD Ma megcsináltam nagy nehezen hosszas kínlódással az orrát, ami végül azért sikerült mert kisebb tűt használtam hozzá. 

Szegénynek a szemét rontottam el, mert elfelejtettem a biztonsági szemet rendesen rögzíteni, a lezárás előtt. Szóval azt utólag tuszkoltam a résekbe, és abban reménykedek, hogy nem fognak kiesni. Mondjuk nem egy headbangelős láma, de sose tudni. :D 

A fülekkel gyorsan megvoltam, és szerencsétlenkedve, de végül csak felvarrtam azokat is. Aztán olyan pucéran nézett ki a háta, hozzácsaptam egy takarót is, amit imádok. *-* Először citromsárga-piros arányban akartam megcsinálni, de hozzácsaptam végül a narancsot is, hogy élénkebb legyen. És annyira örültem, hogy pont akkora lett, amekkorára gondoltam. :3 A négy csücskére csináltam piros bojtokat, amiket fésűvel kifésültem, hogy jobban nézzen ki. Az eredmény pedig szerintem nagyon is jó lett. ^^Nem sokáig marad nálam, de remélem a páromnak is tetszeni fog. ^-^

ADATOK
  • Horgolótű: 3.00, 2.5 
  • Szemek: 5 mm-esek talán 
  • Fonalak: piros, fehér, narancs, citrom
Örülök, hogy készen vagyok velük, most végre időben megcsináltam és pihenhetek. De holnap belevágok az angyalkákba! :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése