2018. augusztus 31., péntek

Alpaka

Ahoy!


Elég régen volt már az, hogy erre jártam. Meg is újítottam picit a kinézetet, ez egy kicsit színesebb, és nem olyan gyászos hangulatú.

Még pár éve volt egy animes con errefelé, ahol lehetett nyerni csillám alpakát. Jó lett volna megnyerni, de sajnos nem jött össze, pedig jó sok tombolát vettünk párommal. De nekem olyan szuper a szerencsém, hogy sose nyerek. Sőt elég balszerencsés alkat vagyok... Na, szóval nem nyertük meg  de az világos lett a számomra, hogy a párom kedveli ezeket a jószágokat.
Szóval ezen az eseten nosztalgiázva, két napja arra vetemedtem, hogy horgolok neki, meg biztos nem olyan nehéz. Aha. Álmodj még. Szóval elkezdtem keresgélni mintákat az alpakához. Kismillió gagyi és még több millió fizetős minta után ráakadtam egy viszonylag aranyosra. Kettőre, hogy pontos legyek.

Az egyik láma volt a másik alpaka. Jó, mondom kipróbálom a lámát előbb. Ahha. Hát az olyan béna lett, hogy be se fejeztem. Szóval elkezdtem az alpakát. Eh.

Azt már láttam, hogy nem a szokásos módon fog elkészülni, szóval teljesen újszerű módszert sajátítottam el. A fejétől kellett lefelé haladni, egészen a hasáig. Fura volt. Kicsit csálé is lett a nyaka. Aztán a lábakat kellett még külön megcsinálni, az orrát, meg a füleit. A lábai még jobban csálék lettek. Elég sokat szenvedtem velük, a testhez való varrás nem volt olyan könnyű. De csak elkészült. 

Mivel olyan nyomi szegény tettem ma reggel a füléhez egy masnit, hátha úgy dob valamit az egészen. Pedig olyan lelkes voltam, mert akartam csinálni mellé egy barát is. Hát nem tudom. Mostanában kicsit nem jön össze a horgolás. Vagy lehet nekem tűnik csak gagyinak? 

Amivel még szenvedtem, az a szeme volt. A biztonsági szemeket elfelejtetem bele tenni csak akkor jutott eszembe, amikor már kitömtem és bevarrtam a testet. A szememet meg még tömés előtt kell beletenni. De mondjuk még a legkisebb szemekkel is úgy nézett ki, mint egy négylábú, mutáns albínó légy. Hát itt egy kicsit kétségbe estem. Nagyon. Aztán más megoldást keresve rájöttem, hogy van nekem egy csomó gyöngyöm amit a biztonsági szemek előtt vettem. Kétszer estem neki a szemek rögzitésének, de a végére tűrhető lett az eredmény.

Hát végül is délután négykor estem neki, aztán úgy nyolcig félbe hagytam, így kész lettem este 11-re. Nagyjából. 
ADATOK:
Horgolótű: 3.00
Fonál: krémesen fehér, piros 
Szemek: sötétkék

Jah, amúgy egy éves a blog. Vagyis már elmúlt. Szóval boldog születésnapot blog!


2 megjegyzés: